У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій і у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи закликають громадян не вірити чуткам, а вірити офіційній інформації.

Про це сказав керівник прес-служби МНС України Ігор Кроль, коментуючи електронні листи, які розповсюджувалися вчора і містили інформацію про нібито частково зруйнований дах об'єкту «Укриття» на ЧАЕС, що, за інформацією «джерел», привело до нібито викиду радіоактивного пилу в повітря і підвищення радіаційного фону.

Ці твердження Кроль назвав «повною дезінформацією», відзначивши, що її метою є розповсюдження паніки серед населення. «Кому і навіщо це потрібно – незрозуміло», - сказав начальник прес-служби міністерства, передає «УНІАН».

Кроль також заявив, що радіаційний фон у Чорнобильській зоні відповідає нормам і всі відповідні показники щодня оприлюднюватимуться на офіційному сайті МНС. Згідно з цими даними, на сьогодні радіаційний фон (мР/год.) становить у Києві: 0,012; у Київській області: 0,01-0,017; у м. Чорнобиль: 0,029; при нормі: 0,08.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1002