Бюджетний комітет Верховної Ради ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти закон про Державний бюджет на 2007 рік в цілому в редакції, прийнятій 6 грудня цього року, з урахуванням проголосованих поправок. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, виступаючи з парламентської трибуни, повідомив глава бюджетного комітету Володимир Макєєнко.

Зокрема йдеться про обмеження пенсій народним депутатам і направленні коштів від приватизації держмайна на збільшення розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати.

Макєєнко підкреслив, що неприйняття бюджету приведе до погіршення рівня життя населення, зниження темпів економічного зростання і формування негативно іміджу України в світі.

Нардеп підкреслив, що необхідно уявляти, хто нестиме відповідальність за виконання бюджету, чи уряд з антикризовою коаліцією, чи Секретаріат Президента.

Він відзначив, що з метою підвищення підняття рівня соціального захисту громадян України, згідно з бюджетом на 2007 рік, передбачається суттєве виділення коштів на соціальні виплати – субсидії, пільги. «Тобто збільшення рівня доходів незахищених верст населення», - пояснив глава комітету.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304