Верховна Рада України визнала поведінку народного депутата від фракції Партії регіонів Олега Калашникова в конфлікті з журналістами телеканалу СТБ неприйнятною і такою, що вимагає засудження.

За відповідну постанову проголосували 374 народні депутати з 442, зареєстрованих у сесійній залі.

Також парламент визнав, що інцидент між журналістами СТБ і Калашниковим має ознаки перешкоджання професійній журналістській діяльності.

Верховна Рада закликала Генеральну прокуратуру сприяти завершенню розслідування прокуратурою міста Києва відповідної кримінальної справи.

До цього ВР відмовилася внести в текст постанови пункт про звіт генпрокурора.

За це проголосували тільки фракції «Наша Україна» і БЮТ, передає «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 12 липня 2006 року група людей з Партії регіонів, серед яких був депутат Калашников, перешкоджала роботі телевізійної групи СТБ під стінами Верховної Ради. Вони силою відібрали касету у знімальної групи СТБ, журналістів було побито.

14 липня прокуратурою Печерського району міста Києва була порушена кримінальна справа за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

15 грудня Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питання перешкоджання професійної діяльності журналістів СТБ з боку народного депутата Калашникова внесла на розгляд парламенту проект постанови, в якій запропонувала депутатам визнати поведінку Калашникова неприйнятною і такою, що вимагає засудження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367