Групі Lordi, що перемогла в конкурсі "Євробачення", і звичайно найголовнішому рокеру Лорді доведеться вирішувати, що для них важливіше: їхній образ чи офіційний прийом у президента Тар’ї Халонен.

Халонен, яка отримала прізвисько "Руда Тар’я" за яскравий колір волосся, заявила, що хоче бачити рокерів без масок. Як повідомили фінські газети, після перемоги на конкурсі "Євробачення" в Афінах популярний президент хоче запросити ще більш популярного Лорді і трьох його колег на офіційний прийом з приводу дня незалежності Фінляндії 6 грудня.

Проте четверо музикантів повинні прибути в президентський палац без своїх жахливих латексних масок, заявила "руда Тар’я". Про це пише Tages Anzeiger, в перекладі видання «Інопреса».

Після перемоги в Афінах Лорді неодноразово заявляв, що ні він, ні гітарист-зомбі, ні клавішник-валькірія, ні барабанщик-мумія ніде і ніколи не покажуться без своїх латексних костюмів. "Маски - це ми. Хто за ними ховається, нікого не повинно цікавити ", - сказав 32-річний монстр-рокер, який отримав при народженні ім'я Томі Путаансуус.

Lordi, група, яка виступає в жанрі "хард-енд-хеві", виграла 51-й конкурс європейської пісні 20 травня, значно випередивши своїх суперників і без допомоги країн-сусідів. Максимальні 12 очок дали групі не тільки Норвегія, але і Греція, Польща і Кіпр, і ще Естонія, Ісландія, Нідерланди, а також Боснія і Герцеговина.

У складі групи Lordi вийшли п'ять персонажів в костюмах монстрів – витеклі очі, щелепи перевертнів, волохаті ноги і дивна форма голови. Їхні імена так само штучні, як їх маски: соліста звуть Лорді, решту - Амен, Кіта, Ава і Окс. Серед них, здається, є і жінка, проте вичислити її під такими костюмами нема жодної можливості.

Протягом трьох годин, протягом всього конкурсу, вони залишалися в масках - ніхто не повинен був бачити їхніх облич. І так триває уже 15 років, з тієї миті, як Лорді заснував свою групу. Рокери з півночі Фінляндії користуються великою популярністю у себе на батьківщині. Починали вони на розігріванні у Nightwish, але з того часу випустили у Фінляндії три альбоми.

Ще на попередньому голосуванні всередині країни, у фінському Турку на початку березня, фіни дивно дружно проголосували за огидні гумові морди, неначе хотіли раз і назавжди покласти край безславній історії своєї країни на європейському конкурсі, відзначає видання.

З 1961 року Фінляндія 39 разів брав участь в "Євробаченні", посідаючи вісім разів останнє місце, а тричі не набираючи очок взагалі; найвищим досягненням фінів можна рахувати шосте місце в 1973 році. Жодна країна, що бере участь в конкурсі "Євробачення", не може "похвалитися" такими негативними рекордами. І ось надії виправдалися - хард-рок з Фінляндії підкорив Європу практично за три хвилини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

721