У Львівській області правоохоронними органами затримано групу чиновників місцевого самоврядування за вимагання у підприємця $21 тисячі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Львівській області.

«У четвер, 25 грудня, в момент одержання неправомірної вигоди затримано голову однієї з сільських рад Перемишлянського району Львівської області, трьох депутатів та землевпорядника цієї ради», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чиновники вимагали у приватного підприємця $21 тис. за передачу в оренду земельної ділянки площею 2,3 га для ведення садівництва.

Згідно з повідомленням зазначені посадовці були затримані «на гарячому», тобто в момент отримання частини хабара в сумі 107 500 грн.

За даними прес-служби, наразі у зазначеному кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), проводяться невідкладні слідчі дії. За скоєні кримінальні злочини законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом