Печерський районний суд міста Києва виніс вирок заступнику голови м. Вишневе (Київська обл.) і депутату Софіївсько-Борщагівської сільської ради за вимагання. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Печерський райсуд столиці виніс вирок заступнику голови м. Вишневе і депутату Софіївсько-Борщагівської сільської ради, які вимагали від приватного товариства безоплатно передати рекламні конструкції в Київській області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заступника мера засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі, його спільників - до 3 років 3 місяців.

За даними прокуратури, наприкінці грудня 2012 року чиновники запропонували приватному товариству безоплатно передати шість рекламних щитів, розташованих уздовж траси Київ - Боярка, іншому підприємцю.

В обмін чиновники пообіцяли надати дозвіл на розміщення решти дев'яти рекламних конструкцій, у разі відмови заступник мера і депутат погрожували взагалі демонтувати всі рекламні щити суспільства.

Згідно з повідомленням посадові особи були затримані «на гарячому» під час підписання «договору-продажу і передачі керівнику приватної компанії дозволів на розміщення рекламних носіїв.

Як розповіли в прес-службі, у суді підсудні так і не визнали своєї провини у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (Вимагання). Однак доказів, зібраних прокуратурою столиці, виявилося достатньо, щоб їх вина була повністю доведена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67