Президент України Петро Порошенко взяв участь у військово-економічних навчаннях «Концентрація-2014», які почалися в Центрі оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, повідомили Forum'y в прес-службі Глави держави.

Порошенко зазначив, що військово-політична та військово-стратегічна ситуація довкола України залишається напруженою, події на Донбасі вимагають адекватного реагування і заходів для захисту і відновлення суверенітету, територіальної цілісності України. Президент повідомив, що доручив залучити до цієї роботи органи державної влади всіх рівнів та механізми державного управління.

У той же час Порошенко наголосив, що наразі на оборону держави спрямовані максимальні ресурсні можливості. Зокрема, на засіданні РНБО було прийнято рішення про спрямування до 5% ВВП на цілі безпеки та оборони.

Військово-економічні навчання «Концентрація-2014» покликані виробити чіткий алгоритм узгоджених дій суб'єктів державного управління в організації та веденні оборони України, визначити чіткий зміст, обсяги, виконавців, порядок і терміни здійснення заходів з переведення національної економіки, органів державної влади, фінансових структур, підприємств оборонно-промислового комплексу та системи забезпечення життєдіяльності населення на функціонування в умовах особливого періоду.

Як повідомляє прес-служба, до участі в навчаннях залучені члени РНБО, керівники центральних органів виконавчої влади, силових структур, голови обласних державних адміністрацій та обласні військові комісари. Навчання «Концентрація-2014» триватимуть два дні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42