Пропозиції виключити з Ради Безпеки ООН, а також законопроект про скасування позаблокового статусу України грають на руку прихильникам «партії війни» у Києві, заявив глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

«Заяви «давайте виженемо Росію з постійних членів Ради Безпеки ООН», як, власне, законопроект про гучному відмову від позаблокового статусу, як і указ Петра Порошенка про економічну блокаду південного сходу - це не що інше, як данина тій риториці, яку жадає «партія війни» в Києві», - заявив Лавров за підсумками переговорів зі своїм сербським колегою Івіцою Дачичем.

За словами Лаврова, «це дуже сумно, тому що така партія існує і саме з лав цієї «партії війни» звучать заклики повторити на південному сході України операцію, яка була проведена в Сербській Країні», повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, силова операція в Сербській Країні, яка не визнавала юрисдикцію уряду Хорватії, була проведена хорватськими військовими в 90-х роках минулого століття.

«Як тоді говорили - територіальна цілісність була відновлена силовим шляхом, і наші західні партнери це не просто прийняли, а вітали», - сказав Лавров.

За його словами, він виходить з того, що Порошенко послідовно виступає за врегулювання ситуації на південному сході України виключно мирним шляхом.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент Петро Порошенко 18 грудня вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості».

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом