Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру двом суддям Печерського районного суду Києва за фактами винесення ними завідомо неправосудних постанов у справах про притягнення до адміністративної відповідальності учасників «Автомайдану» за ч. 1 ст. 375 КК України. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що під час ознайомлення з матеріалами судових справ судді Печерського районного суду, усвідомлюючи відсутність факту правопорушення, розглядаючи судові справи в порядку КпАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення), діючи умисно з метою винесення завідомо неправосудного судового рішення за надуманими підставами, ухвалили рішення у справах про адміністративне правопорушення про притягнення до адміністративної відповідальності учасників Автомайдану», - сказано в повідомленні.

У ГПУ повідомили про те, що готуються клопотання у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України про їх відсторонення від посади. Наразі досудове розслідування триває.

«За вказаний кримінальний злочин Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років», - підсумували у відомстві.

 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом