В України з'явився шанс встановити мир. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на зустрічі з учасниками програми Фонду підтримки публічної дипломатії імені Горчакова.

«Важко, але все-таки встановилося перемир'я, встановився режим припинення вогню», - заявив Лавров.

Він додав, що в цих умовах важливо знайти спосіб відновити роботу Контактної групи з участю представників керівництва України, самопроголошених ДНР і ЛНР, Росії та ОБСЄ, повідомляє РБК.

Нагадаємо, 4 грудня в ході наради Президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств визначено заходи щодо забезпечення виконання Мінських домовленостей щодо так званого «дня тиші», який повинен початися 9 грудня.

Як повідомляв ForUm, вранці 9 грудня прес-центр АТО повідомив про введення режиму припинення вогню на всіх позиціях сил антитерористичної операції на сході України.

Чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі була запланована в Мінську на 9 грудня, але її скасували. Однак представники самопроголошених ДНР і ЛНР хотіли провести її 12 грудня.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров сподівається на дотримання режиму тиші на Донбасі і відведення важкої техніки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22