Жителю Нової Зеландії, заарештованому владою М'янми за образу релігійних почуттів буддистів, загрожує дворічне тюремне ув'язнення.

Як стало відомо, головний менеджер бару «V Gastro» розмістив рекламу свого шинку, на якій Будда, закривши очі, слухає музику в навушниках.

«Порушення закону про релігію не передбачає звільнення під заставу», - заявив суддя Є Лвін. За його словами, всі, хто проходить по цій, справі будуть утримуватися в тюрмі аж до винесення вироку, повідомляє ТАСС з посиланням на м'янманські ЗМІ.

Звістка про арешт сколихнула консервативне м'янманське суспільство, що дуже болісно реагує і на набагато більш невинні порушення законодавства у сфері захисту почуттів вірян.

На адресу адміністрації бару з боку радикально налаштованої молоді вже послідували погрози підпалу будівлі. Охорону шинку, закритого на певний час місцевою владою, здійснюють озброєні поліцейські.

Раніше в серпні за «блюзнірство щодо буддійської віри» був депортований з країни канадець, на нозі якого було виявлене татуювання у вигляді Будди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36