Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) відновив свою діяльність на сході України. Про це повідомив президент організації Петер Маурер.

«Ми були серйозно зачеплені воєнними зіткненнями, це було перешкодою для роботи Червоного Хреста, але вже протягом тижня ми знову працюємо в Луганській і Донецькій областях», - сказав Маурер. За його даними, зараз в Україні працює близько 70 представників МКЧХ, не враховуючи найнятих на місцях співробітників», повідомляє ТАСС.

«Зараз ми займаємося тим, щоб операцію розгорнути в повному обсязі. Ми переконані, що напередодні зими необхідно збільшити наші зусилля на всій території країни», - зазначив президент МКЧХ. Він також нагадав, що в нещодавно опублікованому проекті бюджету організації на наступний рік на українську операцію пропонується виділити близько 48 млн євро.

Разом з тим Маурер поскаржився, що досі не знайдений прийнятний для всіх сторін формат надання гуманітарної допомоги на схід України. «Переговори з модальностей гуманітарних конвоїв були дуже складними, ми неодноразово намагалися запропонувати наші послуги, щоб знайти прийнятну конфігурацію надання міжнародної гуманітарної допомоги в діалозі з Росією, Україною та представниками Донбасу», - нагадав він. «Але до сьогоднішнього дня цього зробити не вдалося», - зазначив президент МКЧХ.

Як відомо, Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) 4 жовтня призупинив діяльність на всій Україні у зв'язку із загибеллю свого співробітника в Донецьку.

Нагадаємо, 2 жовтня, при обстрілі центру Донецька, загинув представник Червоного Хреста, громадянин Швейцарії - 38-річний Лоран Етьєн дю Паск'є.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35