Прибуток телеканалу БТБ не міг бути вкрадений з причини його відсутності.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив адвокат екс-віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова Ігор Фомін.

«Сергій Арбузов притягнутий до кримінальної відповідальності за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (розкрадання державного майна). Слідство і генеральна прокуратура обвинувачують Арбузова у привласненні прибутку ТОВ «Телекомпанія БТБ», - зазначив адвокат.

«Коли ми почали працювати над цим кримінальним провадженням, ми побачили, що прибуток, який інкримінують, украсти неможливо», - заявив Фомін. За словами адвоката, слідство не надало інформації про факти крадіжки, заявивши про те, що це секретні дані.

При цьому Фомін підкреслив, що даних про який-небудь прибуток каналу БТБ немає. «Ми звернулися в ТОВ «БТБ» з питанням про отримання ними прибутку. У відповіді на адвокатський запит було зазначено, що за весь час функціонування телеканалу БТБ вони ніякого прибутку не отримували», - зазначив адвокат.

Цю ж інформацію, за словами Фоміна, підтвердили і в Контрольно-ревізійному управлінні. «Слідчий призначив перевірку КРУ, висновки його аналогічні - прибутку це товариство, телеканал БТБ, ніколи не отримувало, і жодних порушень під час створення цієї компанії в КРУ не побачили», - уточнив Фомін.

Таким чином, за словами адвоката, у справі проти Арбузова немає події злочину, тому притягнення до кримінальної відповідальності політика є безпідставним.

Нагадаємо, за словами начальника Головного слідчого управління ГПУ Святослава Лаганяка, Сергій Арбузов, будучи главою НБУ, всупереч нормам закону організував прийняття завідомо неправомірного рішення про створення національного банківського телебачення.

«Спонсорування каналу і подальше його функціонування здійснювалося виключно за рахунок НБУ. Водночас у законодавстві є чітка заборона на такі дії», - сказав прокурор.

Разом із тим сам Арбузов категорично спростував інформацію ГПУ.

«Практика гучних заяв і відсутності аргументів сприяла тому, що відомство дискредитоване в очах суспільства. Навіть незважаючи на фактично «лежачий стан», прокуратура продовжує озвучувати звинувачення, які не мають стосунку до реальності. Наприклад, теза слідчого про те, що БТБ створено всупереч чіткій забороні. Але це ж абсурдно. Невже мені потрібно вказувати слідчому на те, що такої заборони в законодавстві не існує. Крім того, є норма, що дозволяє НБУ засновувати і брати участь в капіталах дочірніх підприємств. Що й було зроблено в цьому випадку», - сказав Арбузов.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51