Україна не стане членом НАТО найближчим часом. Про це, підбиваючи підсумки 2014 року, сказав в інтерв'ю «Независимой газете» колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

«Можливо, колись Україна і стане членом НАТО. Але не в найближчому майбутньому. Може, через 10 років, може, 20. До того ж я не виключаю, що колись Україна вступить в НАТО разом із Росією», - каже Арбузов.

Також він назвав членство України в НАТО не першочерговим завданням.

«Поки ж усім, хто міркує про перспективи українського членства в НАТО, я б порадив дослухатися слів глави МЗС Польщі Гжегожа Схетини, який у недавньому інтерв'ю назвав подібні заяви «символом». Намірами, за якими немає конкретики. Перед Україною - довгий і важкий шлях реформ, трансформації та модернізації. Питання вступу України в НАТО не є першочерговим», - сказав він.

«Потрібно також розуміти причини, з яких в Україні тема вступу до НАТО останнім часом набула такої популярності. Це відповідь на запит частини українського суспільства. Деякі люди у нас всерйоз розраховують, що країни НАТО воюватимуть за українські інтереси. Це мрії з тієї ж серії, що й «Захід дасть грошей», «Захід зробить у нас реформи», «Захід дасть нам газ». Фантазії, які не мають нічого спільного з реальністю», - констатує Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73
Теги