Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає, що проблему імпорту вугілля з Росії необхідно вирішувати переговорним шляхом. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час брифінгу.

«Існує проблема імпортованого вугілля, яке було певним чином обмежене. Я однозначно вважаю, що це питання потрібно вирішувати в переговорному процесі», - сказав він.

При цьому міністр поінформував, що сьогодні він має намір обговорити цю проблему з компанією «Центренерго», яка уклала контракт на постачання вугілля з Росії.

«Але наразі це вугілля не пропускається через кордон. І як тільки я зможу усвідомити всю глибину проблеми і зможу провести переговори з російською стороною, однозначно, ця проблема буде вирішуватися», - додав він.

Водночас він зазначив, що імпортувати вугілля необхідно з усіх можливих напрямків.

«Вугілля необхідно везти з усіх можливих місць поставок. Це і імпорт з Австралії або звідки вийде. Потужності з прийому такого вугілля у нас є», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Демчишин заявив, що на складах державної компанії «Вугілля України» перебуває 2 млн тонн вугілля, що можна вивезти.

Україна експортує вугілля з ПАР і Росії.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35