Рада міністрів Білорусі постановою затвердила міжурядову українсько-білоруську угоду про демаркацію кордону з Україною.

У документі доручено Міністерству закордонних справ надіслати повідомлення про виконання Білоруссю внутрішньодержавних процедур для набуття чинності угоди, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив аналогічну угоду 12 листопада поточного року.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 1 вересня 2014 року підписав указ N422 «Про демаркацію Державного кордону Республіки Білорусь з Україною».

Договір про державний кордон був підписаний 12 травня 1997 року, ратифікований Верховною Радою України 18 липня 1997 року. Лукашенко підписав закон «Про ратифікацію Договору між Україною та Республікою Білорусь про державний кордон» від 17 травня 2010 року.

Білоруська сторона пов'язувала демаркацію з виплатою Києвом його боргових зобов'язань перед Мінськом. Влітку 2010 року Україна визнала борг перед Білоруссю на суму в $134 млн.

Демаркаційний договір між Україною і Білоруссю набув чинності 18 червня 2013 року.

14 березня 2013 року в Луцьку за дорученнями урядів України, Білорусі та Польщі глави трьох прикордонних відомств підписали угоду про точку стику державних кордонів. Тоді була завершена робота з позначення лінії українсько-польського державного кордону на місцевості й одночасно дано старт такій роботі на українсько-білоруському кордоні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом