Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко вимагає від уряду вести розрахунки з Росією у валюті – доларах або євро. Про це він заявив сьогодні, 18 грудня, на нараді з економічних питань, передає БЕЛТА.

«Останнім часом я все частіше чую – ох, російський рубль обвалився, а там 40% нашого експорту, і ми зазнаємо втрат, - зазначив Лукашенко. - Але що вдієш, такий у нас сьогодні партнер і така ситуація в Росії та Україні – це також наш партнер. Але безвихідної ситуації немає. Якщо десь щось втрачаємо, то треба знаходити в іншому місці».

Більше того, зазначає видання, уряду поставлено завдання торгувати не за російські рублі, а за долари.

«Оскільки ми платимо за електроенергію – не в рублях, а в доларах. Це, до речі, брак у роботі уряду Росії – треба було давно працювати і вимагати від них, щоб вони нам також платили в твердій валюті – в доларах та євро. Мені доповідає уряд, що крига скресла. Покупці нашої продукції в Росії платять у доларах. Якщо в рублях – то згідно з курсом на сьогоднішній день, на сьогоднішню годину», - підкреслив президент Білорусі.

Лукашенко зазначив, що за всіма цими питаннями хочеться почути на сьогоднішній нараді чіткі й зрозумілі пояснення. «Скаржитися на ситуацію немає сенсу. Ми домовилися: в будь-якій ситуації повинні жити і працювати, іншого не дано», - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29