Міліція кваліфікує дії кандидата в народні депутати, який сокирою пошкодив двері в кабінеті мера Полтави як хуліганство. Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області.

У міліції зазначили, що подія сталася у вівторок, 18 листопада, коли група людей на чолі з одним із кандидатів у народні депутати, які прибули до приміщення міськвиконкому міста Полтави на мітинг, що проводився з приводу відсутності підключення опалення до будинку за адресою: Г. Сталінграда, 8а.

«Під час проведення заходу кандидат у народні депутати зайшов у приміщення Полтавської міської ради з сокирою в руках і пошкодив замки та двері в сесійній залі й кабінеті міського голови. Також за допомогою сокири, кандидат у народні депутати відбив табличку з вивіскою мера і, зайшовши в кабінет голови міста, посипав приміщення сіллю, розклав плакати з люстраційною тематикою і вивісив державний прапор України з вікна кабінету», - йдеться в повідомленні.

Фото: «Полтавщина»

Після цього політичний діяч разом із групою громадян зайшли до сесійної зали і вимагали зустрічі з мером.

У МВС підкреслили, що у зв'язку з депутатською недоторканністю народного депутата, передбаченою чинним законодавством, працівники міліції його не затримували.

«Всі протиправні дії задокументовані правоохоронцями. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Розпочато досудове слідство», - підсумували в міліції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213