Вчора, 13 листопада, у Кривий Ріг з Німеччини прибула перший вантажівка шістьма розбірними житловими модулями для розміщення в них переселенців з Донецької та Луганської областей. Про це повідомляє прес-служба ДержНС України.

За інформацією прес-служби, надходження таких модульних конструкцій планується відповідно до погодженого з німецькою стороною графіка. Після узгодження Червоним Хрестом та інвесторами питань з підрядною організацією розпочнуться роботи з монтажу модульних будівель.



Крім того, в цей же день дніпропетровські рятувальники спільно з громадською організацією «Товариство Червоного Хреста України в м. Дніпропетровськ» в присутності представників німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ отримали п'ять вантажівок з гуманітарною допомогою. У складі гуманітарного вантажу є диван-ліжка, розкладні і звичайні ліжка, подушки, постільна білизна, спальні мішки, одяг, дитячі коляски, водонагрівачі, кондиціонери, мікрохвильові печі, електричні плити, термовентилятори, конвектори, баки для питної води і два дитячі майданчики.



Сьогодні, 14 листопада, до Дніпропетровська надійшло ще 4 вантажівки з гуманітарною допомогою, ще одна фура гуманітарної допомоги прибуде в понеділок, 17 листопада.

Всього Дніпропетровська область отримала від уряду Німеччини 19 вантажівок гуманітарної допомоги і одну фуру з житловими модулями.

Всього в Дніпропетровській області визначено п'ять земельних ділянок в містах Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Павлоград і Нікополь, де будуть побудовані приміщення модульного типу для короткотермінового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв ForUm, до України в листопаді прибудуть 100 вантажівок гуманітарної допомоги від Німеччини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом