Урядова заява про двадцятивідсоткову доплату за престиж роботи вчителя – це лукавство. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив секретар парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці, народний депутат України (ВО «Батьківщина») Андрій Павловський.

«Ця ініціатива – це лукавство від Кабміну», - обурився він.

Павловський зазначив, що нинішній уряд вніс зміни до постанови про престижність праці, ухваленої ще в 2009 році. «Там було прописано, що вчителі отримують надбавку в 20%, а працівники культури, зокрема, бібліотекарі - 50%. А зараз уряд вніс маленьку поправочку: надбавка до 20% і 50% відповідно. А «до» - це і 1% може бути», - пояснив секретар парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці.

«Зараз профспілки за нашої допомоги подали в суд, щоб це зупинити. На практиці це призведе до того, що вчителі або взагалі не будуть отримувати надбавку за престиж праці, або будуть отримувати по кілька відсотків», - підсумував Павловський.

Нагадаємо, на круглому столі 6 листопада глава Міністерства освіти і науки Сергій Квіт заявив, що працівникам освіти був зроблений «крок назустріч» у питанні двадцятивідсоткової доплати за престиж праці вчителя. При цьому ці виплати покладені на місцеві бюджети.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128