Понад 300 норвезьких медпрацівників на добровільній основі зголосилися взяти участь у міжнародній програмі допомоги населенню країн, які постраждали від спалаху епідемії лихоманки Ебола. Про це сказала прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сульберг, повідомляє ТАСС.

«Реакція співробітників норвезької системи охорони здоров'я на міжнародний заклик виявилася просто фантастичною. Вони зможуть як принести користь тим, хто хворий або ризикує заразитися ХВВЕ, так і продемонструвати важливість спільних зусиль у боротьбі з хворобою», - зазначила прем'єр-міністр Норвегії, висловивши при цьому вдячність учасникам програми.

Згідно з повідомленням група із 18 норвезьких медсестер та лікарів уже вирушила сьогодні, 13 листопада, з Осло в британський Йорк, щоб пройти тритижневий курс підготовки до роботи в Західній Африці, де продовжує зростати кількість жертв смертельної хвороби.

Як наголошується в повідомленні, команди лікарів зі скандинавського королівства будуть працювати у Сьєрра-Леоне, змінюючи один одного щомісяця.

З Норвегії туди також планується доставити близько 80 тонн медичного обладнання та медикаментів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19