Члени незаконних збройних формувань всіляко нехтують мирними домовленостями. Про це голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко розповів постійному координатору системи ООН в Україні Нілу Вокеру, повідомляє прес-служба ОДА.

Він підкреслив, що українська сторона не відкриває вогонь, а змушена лише оборонятися, в той же час НЗФ всіляко нехтують мирними домовленостями.

«Вони виїжджають на передову, спокійно прицілюються і розстрілюють наші позиції», - сказав губернатор.

На його думку, люди, які назвали себе урядом у Донецьку, не в змозі контролювати ситуацію - у них немає для цього ні знань, ні вмінь, ні ресурсів.

Глава регіону окремо наголосив на ролі сусідньої держави в ескалації донбаського конфлікту, підкресливши, що Україна має незаперечні факти найактивнішої участі в цьому Росії.

«Десятки, сотні танків, артилерійських систем, тисячі одиниць зброї, боєприпасів сьогодні завозяться на територію Донбасу через відкриті кордони з Росією. Цією зброєю вбивають мирних жителів», - розповів Кіхтенко.

Він підкреслив, що сьогодні дуже важлива роль провідних країн і міжнародних організацій у встановленні миру на сході України.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР та ЛНР за участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 5 вересня.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ констатує наявність конвоїв важких озброєнь та танків без розпізнавальних знаків на підконтрольній ДНР території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом