В Україні літр бензину подорожчає на 40 копійок, а дизпаливо на 50 копійок, якщо курс долара закріпиться на рівні 15 гривень. Таку думку озвучив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

«Як показують розрахунки, якщо долар буде 15 гривень, то відповідно ціна на бензин буде 16,40 гривень за літр. Сьогодні ціна на бензин в основних мережах становить 15,99 гривень за літр. Тобто коригування буде незначним, у середньому 40 копійок», - пояснив експерт.

Вартість дизельного палива за такого курсу становитиме 16 гривень за літр, вважає Куюн. На сьогодні його ціна в найбільших мережах АЗС становить 15,50-15,60 гривень за літр. У разі якщо долар коштуватиме 16 гривень, літр бензину на українських АЗС можна буде купити за 17,20 гривень, а дизельне пальне - 16,85 гривень, прогнозує експерт, повідомляє «Корреспондент.net».

Водночас директор Науково-технічного центру «Психея» Сергій Сапегін вважає, що бензин може додати в ціні 80 копійок, оскільки долар в середньому подорожчав на гривню. Нові цінники на заправках з такими цінами, за його словами, можна буде побачити до кінця поточного тижня.

«За стабільного курсу додавайте при кожних 10 копійках курсу долара вісім копійок у ціну пального. Трейдери змушені піднімати ціни, бо закупівля валюти для оплати палива і його постачання проходить через валютні операції. Затримки в підвищенні цін - це лічені дні, оскільки трейдери не тримають запаси, а працюють «з коліс», - сказав Сапегін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79