Адміністративний суд Житомирської області 3 листопада розпочав розгляд судового позову щодо оскарження результатів виборів у Бердичівському виборчому окрузі № 63.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби кандидата в народні депутати Павла Жебрівського.

Довірені особи та офіційні спостерігачі на виборах у Верховну Раду від кандидата в нардепи судяться з окружною виборчою комісією, яка, на їхню думку, допустила численні системні порушення при підрахунку голосів, а також в процесі встановлення результатів виборчих перегонів серед кандидатів-мажоритарників по 63-му округу.

В позовній заяві позивач вимагає визнати вибори недійсними, посилаючись на численні і системні порушення в процесі підрахунку голосів, які спотворили результати голосування за кандидатів-мажоритарників.

Перше засідання суду з розгляду вищевказаного позову відбулося 3 листопада, під час якого судді задовольнили деякі клопотання з обох сторін судового розгляду. Наступне засідання суд проведе у вівторок, 4 листопада .

Нагадаємо, за інформацією телеканалу 1+1 ( новини ТСН), 28 жовтня кілька сотень громадян пікетували окружну виборчу комісію у 63-му виборчому окрузі в місті Бердичеві. Вони вимагали перерахувати голоси. Протестувальники стверджували, що мають докази фальсифікації на користь кандидата в депутати, колишнього регіонала Олександра Ревеги, який, згідно з попередніми результатами голосування, випередив свого суперника, кандидата від демократичних сил Павла Жебрівського (« Українська платформа») всього на 1%. Мітингувальники обурювалися надшвидким підрахунком голосів у цьому окрузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102