У Донецькій області через бойові дії 49 населених пунктів залишаються без електропостачання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК.

«Внаслідок бойових дій у Донецькій області залишаються знеструмленими 49 населених пунктів (у тому числі, частково й повністю): Піски, Водяне, Лозове, Кам'янка, Невельське, Нетайлове, Первомайське, Уманське, Веселе, Ластівчине, Старомихайлівка, Славне, Білокам’янка, Нова Ласпа, Старомар’ївка, Старогнатівка, Новогригорівка, Бахчовик, Обильне, Кам'янка, Мирний, Новоселівка, Новоселівка Перша, Степанівка, Зорька, Маринівка, Саурівка, Тарани, Данилівка, Польове, Никишине, Круглик, Веселий, Кумшацький, Тимофіївка, Стрюкове, Малоорлівка, Камишатка, Спартак, Червоний Партизан, Верхньоторецьке, Кожевня, Запорізьке, Федорівка, Степанівка, Польове, Опитне, Крута Балка, Веселе», - йдеться в повідомленні.

Частково знеструмленими залишаються Мар'їнка, Авдіївка, Донецьк і Горлівка, а також велика кількість сіл та селищ регіону.

28 жовтня бригади Шахтарського, Мар'їнського, Авдіївського, Ясинуватського, Тельманівського РЕЗ «Донецькобленерго» (ДТЕК) не мали можливості вести відновлювальні роботи через бойові дії.

Зазначається, що 28 жовтня в ремонтних роботах брали участь 830 енергетиків у складі 246 бригад, використовуючи 240 одиниць техніки. Вони відновили електропостачання селищ Роздольне у Великоновоселківському районі і Опитне в Ясинуватському районі. У Донецьку оперативно підключена підстанція Гілка, знеструмлена через бойові дії, а також відновлено електропостачання понад 5 тис. абонентів Київського району. Крім того, енергетики відремонтували і запустили в роботу високовольтну лінію електропередачі, що забезпечує резервне електропостачання насосної станції 4-го підйому каналу «Сіверський Донець - Донбас», забезпечивши надійну роботу з постачання води в Донецьк і Макіївку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом