У вівторок, 28 жовтня, ввечері американська ракета-носій Antares, яка повинна була доставити на орбіту космічний вантажний корабель Cygnus вибухнула під час запуску з космодрому на острові Уоллопс біля узбережжя штату Віргінія. Про це повідомляє Радіо «Свобода».

Вибух стався о 18 годині 23 хвилини за місцевим часом. Пуск ракети транслювався у прямому ефірі на сайті Національного агентства з аеронавтики і дослідження космічного простору. Ракета встигла лише трохи піднятися в повітря, через шість секунд польоту вона загорілася й охоплена полум'ям упала на землю. Після цього стався потужний вибух. За попередніми даними, обійшлося без людських жертв, але в результаті пожежі постраждали об'єкти пускового комплексу.

Комерційна космічна вантажівка мала доставити більше двох тисяч кілограмів вантажу, у тому числі провіант для космонавтів, на Міжнародну космічну станцію. Її стикування з МКС було заплановане на 2 листопада.

Ракета Antares була створена приватною американською фірмою Orbital Sciencе, яка працює за контрактом з НАСА. Оrbital Science - одна з двох невеликих приватних компаній, що розробляють нове покоління американських вантажних і пілотованих космічних кораблів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25