Якщо у нову Верховну Раду пройдуть ті ж самі так звані майданні лідери, то в країні нічого не зміниться. Вже зараз можна стверджувати, що ні реформ, ні перетворень, ні кращого життя від старого-нового уряду чекати не варто, вважає лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Громадський діяч розкритикував заяву міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який вважає, що потреби країни у фінансовій допомозі набагато перевищують суму $30 млрд, названу раніше МВФ. «Сьогодні Київ вимагає гроші на реформи, які зобов'язався провести ще навесні, в рамках чинної програми допомоги від МВФ», - написав Медведчук у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

На думку Медведчука, міжнародні банки не поспішають виділяти Україні допомогу, оскільки вже не вірять у здатність нової влади подолати корупцію та провести реформи. Такої ж думки дотримуються і представники ЄС.

Так, голова Польсько-української господарської палати Яцек Пєхота чітко дав зрозуміти, що польські інвестиції не йдуть в Україну не через інформацію про збройний конфлікт, а через розуміння того, що «небагато змінилося щодо корупціїї, послідовного втілення реформ, сприятливих для підприємництва». Настільки ж однозначною і різкою була і оцінка британського зовнішньополітичного відомства. «Звичайно, ми розуміємо, що вирішення нинішньої кризи на сході України вимагає від уряду чималих зусиль. Але це не привід для того, щоб не проводити політичні чи економічні реформи», - заявив постійний секретар МЗС Великобританії Саймон Фрейзер і висловив надію, що провести реформи вдасться вже новому парламенту.

«Якщо в нову Верховну Раду пройдуть ті ж самі так звані майданні лідери, які, сформувавши «народну» владу, тут же забули про дані народу обіцянки, то в країні нічого не зміниться. Новий склад «уряду камікадзе» знову буде обіцяти... провести реформи і боротися з корупцією. І знову попросить народ тугіше затягнути пояси, а Захід - збільшити фінансову підтримку. Але вже зараз можна стверджувати, що ні реформ, ні перетворень, ні кращого життя від старого-нового уряду чекати не варто», - зазначив лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38