Криза в енергетиці – результат роботи уряду. Таку думку в коментарі Forum'у висловив народний депутат України, перший заступник глави Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Владислав Лук'янов.

«Падіння споживання енергоносіїв – наслідок непрофесійних дій уряду», - упевнений він.

Парламентарій підкреслив, що економіка України перебуває в дуже складній ситуації. «І під час світової кризи 2008-2009 років удар по економіці України не був таким руйнівним, як дії сьогоднішнього уряду. І звісно – йде зниження споживання енергоносіїв, а насамперед, газу», - додав він.

Крім того, за словами депутата, складною ситуація буде не лише з природним газом, а й з вугіллям. «З 94 шахт працює десяток-півтора. Шахти затоплені. Вугілля в необхідній кількості не видобувається. Вугілля закуповується за завищеною ціною за кордоном, і гроші за схемами, в яких є корупційна складова, виводяться з обороту в Україні», - зазначив він.

«Криза в енергетиці дуже серйозна. І прем'єр, який кричав про кулю в лоб, продовжує проводити свою політику найстрашнішим чином», - підсумував Лук'янов.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом