Сполучені Штати відзначають прогрес щодо газової тематики і розраховують побачити вже найближчим часом угоду з цього питання між Росією і Україною, повідомила в ході регулярного брифінгу для журналістів заступник голови прес-служби Держдепартаменту США Марі Харф.

Вона зазначила, що США «бачать повідомлення про те, що є прогрес у газовому питанні».

«Ми сподіваємося найближчим часом побачити досягнуту в ході переговорів угоду. Сподіваємося, що це питання буде рухатися вперед і далі», - сказала вона.

При цьому Харф зазначила, що в США «як і раніше підкреслюють необхідність повного здійснення всіх 12 пунктів мінської угоди від 5 вересня», повідомляє «ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, згідно із заявою голови «Газпрому» Олексія Міллера, Україна погодилася на всі умови погашення боргу за газ, запропоновані Росією, але оскільки у неї недостатньо коштів, у вирішенні проблеми може допомогти Єврокомісія, надавши Україні кошти.

У той же час Президент України Петро Порошенко заявив, що на двосторонній зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в Мілані сторонам не вдалося досягти практичного результату щодо вирішення газового питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом