Президент Російської Федерації Володимир путін назвав «ворожим» ставлення США до Росії. Про це він заявив в інтерв'ю сербській газеті, відповідаючи на питання про стратегічне партнерство, повідомляє прес-служба Кремля.

«Що стосується перспектив російсько-американських зв'язків, то ми завжди прагнули до відкритих, партнерських відносин з США, проте взамін отримували різні застереження та спроби втручатися у наші внутрішні справи. Те, що діється з початку цього року, пригнічує ще сильніше. Вашингтон активно підтримав Майдан, а коли його ставленики в Києві своїм оскаженілим націоналізмом налаштували проти себе значну частину України і вкинули країну в громадянську війну, почав звинувачувати Росію в провокації кризи», - сказав він.

Путін зазначив, що «Президент Барак Обама з трибуни Генасамблеї ООН включив «російську агресію в Європі» в число трьох основних загроз для людства на сьогоднішній день... Разом з обмеженнями, введеними проти цілих секторів нашої економіки, подібний підхід важко назвати інакше, як ворожим».

«У США дійшли до гучних оголошень про припинення співпраці з нами в освоєнні космосу, атомної енергетики, заморозили діяльність створеної у 2009 р. Російсько-Американської президентської комісії, в яку входила 21 робоча група, що в тому числі займалася питаннями боротьби з тероризмом і незаконним обігом наркотиків.

Разом з тим нинішній спад у відносинах між нашими країнами не перший. Сподіваємося, що партнери усвідомлюють нерозумність спроб шантажувати Росію, згадають, чим загрожує розлад між великими ядерними державами для стратегічної стабільності. Зі свого боку готові до розвитку конструктивного співробітництва на засадах рівноправності і реального врахування інтересів один одного», - додав Путін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26
Теги