Міліція попереджає активістів, які мітингують 14 жовтня під будівлею Верховної Ради, про кримінальну відповідальність за протиправні дії, повідомили Forum'у у відділі зі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві.

«Сьогодні у центральній частині міста проводяться заходи з масовою участю громадян, згідно з раніше поданими заявками. Наразі біля законодавчого органу України зібралося близько 8 тисяч людей. Охорону громадського порядку забезпечує близько 4-х тисяч працівників структурних підрозділів київської міліції.

Близько 12:30 окремі учасники акції почали чинити протиправні дії. Група агресивно налаштованих мітингувальників почали кидати в напрямку правоохоронців та адмінбудівлі ВРУ димові шашки і провокувати працівників міліції на конфлікт», - сказано в повідомленні.

Міліція вкотре закликає організаторів та учасників масових заходів проводити акції виключно у правовому полі із дотриманням вимог чинного законодавства.

«Наголошуємо, що особи, винні у порушенні вимог чинного законодавства, нестимуть адміністративну або кримінальну відповідальність. Правоохоронці реагуватимуть на будь-які прояви неповаги до Закону та скоєння правопорушень незалежно від статусу і політичних поглядів осіб, які їх порушують», - резюмують у відомстві.

Як раніше повідомляв ForUm, на площі Конституції активісти, які зібралися з вимогою ухвалити законопроект про те, щоб визнати Організацію українських націоналістів та Українську повстанську армію стороною, що воювала у Другій світовій війні за свободу і незалежність України, закидають будівлю парламенту петардами та шумовими гранатами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом