Голова комітету Верховної Ради з питань банківської системи Сергій Рибалко пообіцяв скликати засідання комітету, щоб розглянути чотири законопроекти, подані учасниками фінансового та кредитного Майданів.

Як передає кореспондент Forum'у, спершу Рибалко запропонував скликати комітет завтра, 24 грудня, щоб в обговоренні взяли участь представники Національного банку України та Міністерства фінансів, проте мітингувальники наполягли на скликанні нардепів сьогодні. Рибалко погодився, посилаючись на те, що сьогодні у Раді вже чекали главу НБУ Валерію Гонтареву з доповіддю, але вона не прийшла в парламент.

Раніше під Верховною Радою виникла сутичка між мітингувальниками та представниками правоохоронних органів. Учасники акції протесту спробували проникнути в будівлю парламенту. Однак правоохоронці відтіснили їх, пропустивши в будівлю тільки одну активістку.

Як раніше повідомляв ForUm, під Верховною Радою проходить акція протесту фінансового Майдану, а також вкладників українських банків.

«Ми підготували чотири законопроекти і зібралися тут, щоб депутати їх ухвалили. Якщо сьогодні законопроекти не будуть розглянуті, ми готові йти на крайні заходи», - заявив один із мітингувальників.

Тетяна Григор'єва, фото Олексій Макульський, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом