Бійці Національної гвардії України, що самовільно покинули свої частини і вирушили до Адміністрації Президента з вимогою негайної демобілізації, наполягають на своїх вимогах. До них групами підходять їхні колеги по службі і приєднуються до акції.

«Ми прийшли до Києва пішки з частини, розташованої в Петрівцях, це 30 кілометрів звідси. По дорозі бачили вулиці і кафе Києва - скільки там гуляють, п'ють пиво і каву молодих людей призовного віку. Чому вони нас не змінюють на службі?», - сказав Вадим Н., нацгвардієць-строковик з військової частини 3027 «Барс», що був призваний з Хмельницой області.

За словами Вадима, він і його товариші були призвані ще у Внутрішні війська України, а потім їх просто перейменували в Національну гвардію. Частина проходила службу в зоні АТО, під Маріуполем. Відслужили за законом рік і півроку, на які їх можуть затримати в казармах з огляду на ситуацію в країні. Пройшли і ці півроку, а наказу про демобілізацію немає.

«Нас в країні 46 мільйонів, а світ на нас клином зійшовся, чи що? У багатьох хлопців домівки, сім'ї і діти, скільки ж можна» - обурюється Вадим.

За його словами, командування частини на їхні вимоги не реагувало, тому гвардійці вирішили організувати похід на Київ. Єдина вимога бійців Нацгвардії, які прибули до Адміністрації, - негайна демобілізація.

Як сказав Вадим, будь-яких силових методів нацгвардійці проявляти під Адміністрацією Президента не збираються. Водночас будь-якої можливої протидії з боку інших силових структур вони не бояться.

«Беркут» і «Омега» - разом з нами, тому що ми разом простояли на Майдані. Вони нам сказали: «Якщо нас поставлять проти вас - ми нічого не будемо робити», - заявив Вадим.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом