Комітет Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності пішов на поступки позичальникам і вкладникам українських банків, що мітингують. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам повідомив голова комітету Сергій Рибалко.

«З представниками мітингувальників ми домовилися про цілому ряду рішень. Перше: мітингувальники створять ініціативну групу, яка буде присутня на засіданнях комітету. Також ми домовилися про підтримку чотирьох законопроектів, які підготували учасники акції. Крім того, завтра на засідання комітету ми запросимо главу НБУ. Ми розуміємо, що нинішній курс по 20 грн за долар - це відповідальність Нацбанку і це питання ми поставимо перед головою НБУ», - сказав він.

Також Рибалко зазначив, що комітет на прохання мітингувальників не буде підтримувати законопроект про «Про реструктуризацію кредитних зобов'язань з іноземної валюти у національну валюту України - гривню» авторства Руслана Князевича.

У свою чергу мітингувальники відмовилися на прохання голови комітету припинити акцію протесту і продовжили ходу по вулиці Інститутській у бік Кабінету Міністрів.

На даний момент активісти йдуть по проїжджій частині, заблокувавши одну зі смуг руху. Також вони нагадали, що акція є безстроковою, тож розходитися сьогодні вони не планують.

Як раніше повідомляв ForUm, біля Верховної Ради розпочався Всеукраїнський багатоденний мітинг позичальників і вкладників банків «Кредитний Майдан проти фінансового рабства».

Пізніше мітингувальники вирушили колоною урядовим кварталом.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41