Інформація про звільнення з посади голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути і призначення на його місце Олександра Кіхтенка не підтверджується, але й не спростовується. Про це в коментарі Forum'y повідомила в.о. начальника управління інформаційної політики та з питань преси ДонОДА Олена Малютіна.

«Я не можу ні підтвердити, ні спростувати інформацію про пост глави ОДА. Поки не буде офіційної інформації на сайті Президента, ми коментувати нічого не маємо права», - повідомила вона.

Також Малютіна припустила, що дані про кадрові ротації могли бути отримані від одного з позаштатних радників Тарути.

«Те, що говорять в близькому оточенні Сергія Олексійовича, підозрюю, що це були позаштатні радники-помічники та інші наближені особи, я також коментувати не буду, оскільки я офіційна особа і несу відповідальність за свої слова. У мене інформації немає, ні про звільнення, ні про призначення. Ми самі дивимося на сайт Президента і чекаємо чи то дива, чи то біди», - підкреслила вона.

Раніше низка ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що Президент України Петро Порошенко звільнив голову Донецької ОДА Сергія Таруту, призначивши на його місце Олександра Кіхтенка.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом