Державна рада Криму затвердила керівний склад нової Ради міністрів.

Раніше депутати регіонального парламенту обрали Сергія Аксьонова главою республіки на найближчі п'ять років. Також сьогодні Аксьонов на посаді голови очолив Раду міністрів республіки.

Першим заступником голови Радміну Криму знову призначено Михайла Шеремета. Колишній керівник кримської самооборони вперше зайняв цей пост у червні 2014 року, тоді він змінив на посаді Рустама Темиргалієва, який добровільно пішов у відставку, передає ТАСС.

Зберегли свої посади у новій Раді міністрів і заступники голови - Євгена Бавикіна, Руслан Бальбек та Микола Янакі. Віце-прем'єром - міністром внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму призначено Дмитра Полонського, а Георгій Мурадов як і раніше суміщатиме посаду заступника голови міна з повноваженнями представника Криму при президентові РФ. Лариса Опанасюк знову затверджена на посаді віце-прем'єра - керівника апарату Ради міністрів Криму.

Єдиною зміною в списку віце-прем'єрів республіки стало призначення на посаду Алли Пашкунової. Раніше вона працювала керівником справ Держради республіки.

Свого поста в Раді міністрів Криму позбувся Сергій Донич, який курував соціальну сферу. Раніше його кандидатура була висунута на посаду ректора нового Федерального університету в Криму. «Я підписав подання Сергія Донича на посаду керівника Федерального університету. Ніякого секрету в цьому немає, йде просто заміщення», - пояснив глава республіки.

Держрада республіки схвалила призначення Геннадія Нараєва на посаду міністра екології та природних ресурсів Криму, а Олени Юрченко - на посаду міністра курортів і туризму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28