Прем'єр-міністр Каталонії Артур Мас створив комісію з контролю за проведенням опитувань про суверенітет, повідомляє Офіційний щоденник уряду Каталонії». Рішення Маса означає, що сили регіону продовжують готуватися до проведення опитування про суверенітет цієї автономної області всупереч постанові Конституційного суду Іспанії.

Декрет, підписаний напередодні Масом, призначає сім членів комісії. До неї увійшли Мерсі Барсело і Серрамалера, Жоакім Бруге Торруелла, Альфонс Гонсалес Бондіа, Мікель Мартін Касалс, Марк Марсал Феррет, Жорді Матас Далмасес і Бенет Салельяс Віла.

За словами голови каталонського відділення правлячої в країні Народної партії Алісіа Санчес-Камачо, уряд Іспанії буде оскаржувати це рішення в судовому порядку. Відповідний позов буде підготовлений на наступному тижні, повідомляє «ТАСС».

Як зауважила Санчес-Камачо, після рішення Конституційного суду про призупинення дії указу про проведення 9 листопада опитування населення про суверенітет цієї автономної області Іспанії Мас «перебуває у глухому куті, і єдине, що він намагається зробити, підписуючи документи про призначення, - це виграти час, але він не може продовжувати підготовку до незаконного референдуму».

Як раніше повідомляв ForUm, 27 вересня голова Каталонії Артур Мас підписав указ, згідно з яким жителі регіону повинні були проголосувати 9 листопада 2014 року з питання незалежності. У той же день перший заступник голови уряду Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія назвала рішення Маса помилкою і пообіцяла не допустити проведення плебісциту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44