Кабінет Міністрів затвердив зразки бланків службових і дипломатичних паспортів з безконтактним електронним носієм. Про це повідомила урядова прес-служба.

Так, Кабмін ухвалив постанову № 486 від 23 вересня 2014 р. «Про затвердження технічного опису та зразка бланка службового паспорта України із безконтактним електронним носієм» та постанову № 487 від 23 вересня 2014 р. «Про затвердження технічного опису та зразка бланка дипломатичного паспорта України із безконтактним електронним носієм».

«Проекти постанов розроблені в рамках реалізації закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», на виконання Національного плану з виконання плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України, з метою створення правових підстав для запровадження оформлення службових і дипломатичних паспортів України з безконтактним електронним носієм», - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, комісар ЄС з питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем відправила листи країнам-членам ЄС, в яких, зокрема, виступила з пропозицією сприяти максимальному спрощенню візового режиму з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом