Кабінет Міністрів України затвердив порядок одержання, виключення з єдиного державного демографічного реєстру та знищення оцифрованих відбитків пальців для біометричних паспортів.

Відповідну постанову від 26 листопада 2014 року № 669 підписав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Порядок визначає процедуру отримання витягу з Єдиного державного демографічного реєстру... і знищення оцифрованих відбитків пальців рук персони, які в передбачених законодавством випадках вносяться в безконтактний електронний носій у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта України, службового паспорта України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, проїзного документа біженця», - сказано у постанові.

До реєстру вносяться оцифровані відбитки вказівних пальців. У разі пошкодження або відсутності вказівного пальця для ідентифікації беруться парні відбитки інших пальців або два будь-які відбитки пальців.

Отримання оцифрованих відбитків пальців здійснюється шляхом їх автоматичного сканування за допомогою спецобладнання.

Після сканування оцифровані відбитки пальців передаються через захищені канали зв'язку у Головний обчислювальний центр реєстру. Про факт видачі документа в реєстрі робиться відповідна відмітка. Після проставлення відмітки оцифровані відбитки пальців вилучаються і знищуються з відомчої інформаційної системи з інформуванням про це Головного обчислювального центру реєстру, який вилучає і знищує такі відбитки з реєстру.

Згідно з документом, форма та формат електронних актів вилучення та знищення оцифрованих відбитків пальців рук визначаються Міністерством внутрішніх справ.

Постанова набуває чинності з 1 січня 2015 року.

Як раніше повідомляв ForUm, на початку листопада Кабінет Міністрів виділив кошти на закупівлю обладнання для друку біометричних паспортів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом