Обладнання, за допомогою якого з 1 січня 2015 року міграційна служба розпочне оформлення та видачу біометричних закордонних паспортів, встановлює і надалі буде обслуговувати державне підприємство «Українські спеціальні системи», яке знаходиться у сфері управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України. Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби України.

«На сьогодні у всіх областях України завершується установка обладнання, необхідного для оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. У грудні будуть проведені випробування і навчання співробітників, за результатами якого вони складатимуть заліки», - йдеться в повідомленні.

У службі підкреслили, що існуюча Державна інформаційна система (ДІС), на основі якої громадянам України оформляються паспорти для виїзду за кордон, застаріла і вимагає постійного обслуговування і ремонту. Після завершення дії договору з попереднім виконавцем міграційна служба в червні 2014 року оголосила тендер на закупівлю таких послуг згідно з чинним законодавством.

У зв'язку з відсутністю достатньої кількості заявок від учасників торгів тендер не відбувся і повторно був оголошений у вересні 2014 року.

Після відкриття пропозицій Тендерним комітетом ДТС України був визначений переможець - ТОВ «ІНЛАЙН ГРУП ЗАХІД», українське підприємство, зареєстроване у встановленому порядку відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції в Києві.

«Дані щодо будь-яких законних перешкод для участі цієї компанії в тендері у Державній міграційній службі відсутні», - підкреслили в прес-службі.

Слід зазначити, що договором з ТОВ «ІНЛАЙН ГРУП ЗАХІД», який укладений до кінця 2014 року, передбачено надання послуг з обслуговування саме системи ДІС, з 2015 року біометричні документи будуть видаватися на основі нової системи, яку буде обслуговувати державне підприємство «Українські спеціальні системи».

Як раніше повідомляв ForUm, на початку листопада Кабінет Міністрів виділив кошти на закупівлю обладнання для друку біометричних паспортів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38