Державний комітет телебачення та радіомовлення України звернувся до керівників друкованих видань України з проханням не розміщувати на сторінках своїх видань програми російських телеканалів, які заборонені для ретрансляції в кабельних мережах України.

«Як відомо, відповідно до постанови Окружного адміністративного суду міста Києва та рішень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, для ретрансляції в кабельних мережах заборонено 15 російських телеканалів: «Перший канал. Всесвітня мережа», «РТР-планета», «Росія 24», «НТВ мир», «TVCI», «Росія-1», «НТВ», «Петербург-5», «ТНТ», «Звезда», «РЕН-ТВ», «РБК-ТВ», «Історія» (ВГТРК), «LifeNews» і «RussiaToday», які є неадаптованими до вимог вітчизняного законодавства», - сказано в заяві Держкомтелерадіо, підписаній заступником голови Держкомтелерадіо Дмитро Кравченком.

У заяві наголошується, що передачі цих телеканалів містять заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, агресивних дій проти держави, поширюють неправдиву інформацію, отже, популяризувати їх, розміщуючи програми цих каналів в українських друкованих ЗМІ, неприпустимо.

«Держкомтелерадіо у своїй заяві висловило сподівання на взаєморозуміння і взаємодію щодо захисту інформаційного простору України», - наголошується в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом