Інформація про причетність сил АТО до масових поховань на Донбасі є провокацією. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Інформація, що поширюється російськими офіційними представниками та ЗМІ, про нібито причетність українських військових до знайдених масових поховань на Донбасі є черговою голослівною провокацією російської влади. Українські сили АТО ніколи не воювали і не воюють проти мирного населення», - сказав він.

За його словами, головною метою українських військових є захист мирних громадян від свавілля членів незаконних збройних формувань.

Представник МЗС підкреслив, що такі заяви є способом російської сторони відвернути увагу від виконання взятих на себе зобов'язань.

Разом із тим Перебийніс акцентував, що всі випадки масових поховань на Донбасі будуть ретельно розслідувані, як тільки буде встановлено безперешкодний доступ до місць їх виявлення.

«Розслідування повинні бути об'єктивними, прозорими та неупередженими. Україна відкрита до співпраці з цього питання з нашими міжнародними партнерами, у тому числі з ОБСЄ», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 вересня група спостерігачів ОБСЄ в Україні зафіксувала під Донецьком наявність трьох місць масового поховання людей.

Водночас у Раді національної безпеки та оборони заявили про три масові поховання на території Слов'янська.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом