1 листопада починається перший етап тимчасового застосування Угоди про асоціацію України з Європейським союзом, що стосується більшої частини документа.

Частина, що стосується торговельних питань, відкладена до 1 січня 2016 року, а торговельні преференції з боку ЄС для України продовжені до 31 грудня 2015 року, роз'яснює прийняте сьогодні в Брюсселі рішення Рада Євросоюзу.

«Після консультацій з українською стороною і як частина загальних зусиль, спрямованих на всеосяжний мирний процес в Україні, Рада ЄС змінила графік тимчасового застосування частин Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Паралельно були представлені пропозиції продовжити автономні торговельні преференції ЄС для України до 31 грудня 2015, - йдеться в повідомленні.

Рада ЄС зазначає, що сьогоднішнє рішення затримує до 1 січня 2016 року тимчасове застосування Угоди про асоціацію в частині, пов'язаній з торговельними питаннями, у тому числі щодо створення зони вільної торгівлі, повідомляє «УНІАН».

Водночас це рішення відкриває шлях для тимчасового застосування з 1 листопада більшої частини решти угоди. «Це буде стосуватися важливих положень щодо правосуддя, свободи та безпеки, у тому числі боротьби зі злочинністю та корупцією; розширення співпраці в широкому діапазоні економічного сектора на основі поступового зближення з правом ЄС, а також у сфері фінансового співробітництва», - наголошується в повідомленні.

Рада ЄС підкреслює, що Угода про асоціацію буде поглиблювати політичну асоціацію та економічну інтеграцію України з Євросоюзом, включаючи створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (DCFTA).

Як раніше повідомляв ForUm, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським союзом.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відстрочення до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

29 вересня Європейський союз прийняв рішення про відстрочку тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181