Питання територіальної цілісності та федералізації України на порядку денному не стоїть, держава залишиться унітарною, заявляє Президент України Петро Порошенко.

«Я можу Вас запевнити, що ні питання суверенітету, ні питання територіальної цілісності, ні питання незалежності країни не стоять на порядку денному. Україна є і буде єдиною державою. Ніякої федералізації - Україна буде соборною й унітарною державою», - сказав він в інтерв'ю телеканалу «1+1», показаному в неділю ввечері, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Порошенко наголосив, що зараз треба робити все необхідне, щоб зупинити загибель людей.

Відповідаючи на запитання щодо заморожених конфліктів, які раніше виникли на території колишнього СРСР, Глава Української держави заявив, що причиною цього стала відсутність діалогу і те, що кожна з протиборчих сторін думала, що «потрібно воювати до кінця».

«Я можу сказати з власного дипломатичного досвіду, що Придністров'я, Абхазія, (Південна. - Ред.) Осетія, Нагорний Карабах та інші заморожені конфлікти існують десятиліттями з двох причин: перша - відразу ж не був встановлений діалог, який би дозволив швидко й оперативно запропонувати вихід із ситуації... Це призвело де-факто до появи державних формувань, які розкололи країни», - підкреслив Порошенко.

Як повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада під час закритого засідання підтримала президентський законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

25 вересня Президент України Петро Порошенко заявив, що ніякого спеціального статусу Донбасу не існує.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом