Сполучені Штати Америки відправили в Україну дві групи військових експертів, які поділяться з українськими силовиками досвідом та інформацією про тактику планування і методи ведення бойових дій, а також вивчать питання допомоги у лікуванні поранених.

Про це йдеться в публікації The Washington Times, повідомляє «Укрінформ».

«Пентагон направив вісім військовослужбовців до Києва цього тижня, щоб забезпечити українські сили безпеки корисною інформацією про тактику дій проти членів НЗФ, а також оборонного планування», - наголошується в публікації.

Вісім військовослужбовців розділені на дві спеціалізовані групи, пише видання з посиланням на представника Пентагону Ейлін Лайнез.

Перша команда оцінюватиме потреби української сторони у сфері безпеки, у тому числі, у конкретному військовому обладнанні. Крім того, ця частина фахівців вивчить можливості розширення американського Офісу з питань військового співробітництва, розташованого в Києві, з метою посилення двосторонньої взаємодії у цій сфері.

Друга команда фахівців з США вивчатиме можливості надання медичної допомоги українським силовикам. Причому передбачається, що робота цієї групи буде спрямована як на негайні заходи, так і на довгострокове нарощування потенціалу взаємодії на цьому напрямі.

Разом команди «визначать рекомендації для Об'єднаного штабу і Секретаріату міністра оборони США щодо подальшої допомоги Україні у сфері безпеки, яка може знадобитися або бути затребуваною з боку України», - цитує видання представника Пентагону.

Нагадаємо, 22 вересня Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна отримала розвідувальне, радарне, наглядове та інше військове обладнання від США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29