Японські рятувальники розпочали евакуацію тіл 27 осіб з вершини вулкана Онтаке.

Армійські вертольоти вже доставили до підніжжя вісім тіл - п'ятьох чоловіків і трьох жінок. Повідомляється, що вони пережили клінічну смерть.

Наразі рятувальники прискорюють роботу з евакуації тіл, що залишилися на вершині вулкана, також йде пошук зниклих безвісти. Роботи ускладнює те, що з кратера вулкана тривають викиди диму і великих розпечених каменів, які розлітаються в радіусі 4 км. Відзначено також появу лави, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

У неділю, 28 вересня, з вершини вдалося зняти тіла чотирьох людей. Після цього роботи були припинені через скупчення токсичних газів. У рятувальній операції, яка відновилася, беруть участь близько 550 японських військовослужбовців, поліцейських та співробітників пожежної служби.

Несподіване виверження вулкана почалося в суботу, 27 вересня, воно застало зненацька кілька сотень альпіністів та туристів, що перебували на схилах гори. Більшість людей змогли спуститися вниз, однак кілька десятків людей були заблоковані нагорі через погану видимість і концентрацію токсичних газів у повітрі. Більшість людей вдалося врятувати.

Як раніше повідомляв ForUm, від виверження вулкана Онтаке в Японії постраждали щонайменше 70 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом