Постачання газу в Україну з Європейського Союзу через газотранспортну систему Словаччини цього тижня досягли своїх максимальних добових значень з часу початку цих постачань з вересня поточного року. Про це свідчать дані оператора словацької газотранспортної системи компанії Eustream.

Згідно з попередніми даними, учора, 25 вересня, в Україну було прокачано 26,9 млн кубометрів газу, що на 0,1 млн кубометрів більше, ніж днем раніше, і всього на 0,05 млн кубометрів менше від максимуму поточного місяця, досягнутого в понеділок, 22 вересня, повідомляє «УНІАН».

Цього тижня щодоби Україна отримувала через Словаччину від 26,8 до 26,95 млн кубометрів газу, в той час як раніше з початку місяця постачання становили від 22 до 26,4 млн кубометрів за максимальних технічних можливостей в 27 млн кубометрів.

Сьогодні планується прокачати 26,4 млн кубометрів. План на вчорашній день становив таку ж кількість, але реально, за попередніми даними, було прокачано більше газу.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 вересня про скорочення обсягів газу, що прокачується «Газпромом» у країни Європи через територію України і Словаччини Ужгородським коридором, повідомив словацький газотранспортний оператор Eustream.

Словаччина сумнівається в тому, що Росія скоротила постачання газу в країну з технічних причин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом