Підвищення ціни на проїзд у київському метрополітені до 3,5 грн – це спроба влади за рахунок киян прикрити власну неорганізованість та тіньові схеми. Про це йдеться в заяві фракції Радикальної партії у Київраді.

«Фракція Радикальної партії у Київраді заявляє рішучий протест проти такої кричущої спроби залізти в кишеню киянам – йдеться у документі. – Підвищення ціни на проїзд в одному з найпопулярніших видів громадського транспорту – метрополітені, – має бути обґрунтоване економічно. А хід і результати цього обґрунтування необхідно оприлюднювати публічно, щоб люди бачили – чому і з яких розрахунків вони повинні платити такі гроші. Транспортна комісія Київради має підготувати відповідний звіт на цю тему».

«У метрополітені – новий керівник, який відразу ж після свого призначення мав би зробити ревізію свого господарства і публічно оприлюднити її результати. Такої ревізії не було. Натомість є непрозора статистика проїзду пільговиків у метро, тіньове використання території метрополітену під рекламу і торговельні точки. А обіг жетонів – взагалі не контрольований», – стверджують автори заяви.

«Очевидний факт – більше двох мільйонів пасажирів щодня користуються метрополітеном. На тлі цього факту ми чуємо заяви, що грошей катастрофічно не вистачає і що цей вид транспорту – збитковий. Ми вимагаємо публічного обговорення цього питання, створення відповідної комісії у Київраді, яка чітко зафіксує і надасть громадськості всі відповідні цифри. Переконані, що на основі цих розрахунків стане ясно, що в такому підвищенні немає необхідності. А треба лише навести лад у господарстві столиці, до якого ніяк не доходять руки нового мера», – переконані депутати фракції Радикальної партії у Київраді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом