Україна розраховує, що РФ виконуватиме умови Договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Про це повідомив у вівторок на брифінгу речник Міністерства внутрішніх справ України Євген Перебийніс.

«Розраховуємо, що і російська сторона буде дотримувати тристоронніх домовленостей, зокрема, щодо збереження чинного торговельного режиму, як це передбачено Договором СНД про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року», - сказав Перебийніс, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він нагадав, що в результаті досягнутих 12 вересня 2014 року в Брюсселі домовленостей про відтермінування виконання торговельної частини Угоди про асоціацію Україна-ЄС тимчасове застосування документа розпочнеться з 1 листопада 2014 року.

У зв'язку з цим в МЗС України з розчаруванням сприйняли повідомлення про підписання прем'єр-міністром РФ постанови про запровадження ввізного мита на українські товари в разі імплементації Україною положень Угоди про асоціацію в частині створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

«Пропонуємо російській стороні замість того, щоб витрачати час і ресурси на моніторинг процесу адаптації українського законодавства до права ЄС, зосередитися на вирішенні наявних двосторонніх питань, зокрема, що стосуються зняття обмежувальних заходів до імпорту з України, які були запроваджені Росією протягом останніх місяців. Такий підхід повною мірою відповідав би духові досягнутих у Брюсселі домовленостей», - сказав Перебейніс.

Нагадаємо, Росія підвищить мито на товари з України протягом 10 днів після початку процесу імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом