Склад моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні буде збільшено до 350 осіб. Про це сказав на брифінгу речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, повідомляє «УНІАН».

«Найближчим часом планується розширення як кількісного складу місії, так і географічного покриття нею моніторингу. Місія найближчим часом повинна бути розширена до 350 спостерігачів», - сказав Перебийніс.

За його словами, на сьогодні в Донецькій та Луганській областях перебувають 78 спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, з них 32 - у Сєверодонецьку, 14 - у Краматорську, 20 - у Донецьку та 12 - у Маріуполі.

«Ми продовжуємо активну взаємодію зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ з метою забезпечення ефективного моніторингу нею режиму припинення вогню на сході України за результатами Мінських домовленостей», - резюмував Перебийніс.

Як повідомляв ForUm, раніше голова ОБСЄ Дідьє Буркхальтер заявив, що організація відправила в Україну ще 59 спостерігачів для моніторингу ситуації з припиненням вогню в східних регіонах України.

Нагадаємо, на переговорах контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР, ЛНР та ОБСЄ в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 п'ятниці, 5 вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом